Skymning över stan

Jag har en ny taktik gällande mina studier, jag försöker ligga i fas med alla kurser hela tiden och dessutom börja tentaplugga mycket tidigare så att det fortfarande finns en chans att fråga lärarna om hjälp utan att skämmas. Det här är inte helt trivialt att implementera i sitt liv, det går i princip ut på att plugga utan avbrott hela dagarna.. det går bättre och bättre dock. Jag skrev en tenta i strömningsmekanik förra veckan och det gick precis som första gången åt skogen, har svårt att sätta fingret på exakt vad som gör det men generellt sett är det matten som ställer till det, det är för mycket på för kort tid. Jag har muntlig tenta i samma ämne imorgon och har pluggat några timmar idag. Fick resultatet på en tenta i programmeringsplaneringsspråk i förra veckan också och det var mer upplyftande, 15/20, va inte ens sämst i klassen :)

I fredags hade vi partaj i mitt rum med ett gäng människor som inte var från skolan (!), det var riktigt lyckat.. det syntes inte minst på röran i rummet dagen efter. Av någon konstig anledning brukar man ändå inte vara så pigg på att plugga dagen efter en utekväll så jag spenderade eftermiddagen med att städa och tvätta så nu är det som nytt igen. Efter mitt partaj här åkte vi till ett universitet som hade fest söder om stan, det var halvdant men vi var i princip tvungna att stanna till klockan fem när de stängde eftersom tunnelbanan började gå först halv sex.. inte riktigt min grej med så sena kvällar..

Här är min utsikt från rummet häromdagen, riktigt intensivt!



Önskelista

Det efterfrågades en önskelista vid nåt tillfälle så jag klottrar lite här.. För min del kan vi lika gärna skippa hela julen och ha en trevlig släktmiddag med en stor oxfilé och en massa bearnaisesås... men om det nu ska vara så vill ju inte jag vara den som sitter där utan klappar!

Så, kära tomten, jag önskar mig:
Ett svenskt Apple Keyboard, finns på Macotekets butiker i Sumpan eller på Sveavägen
Ett bryn till min förskärare, i stångform
Snygga t-shirtar
Sen vet jag inte riktigt, Intermezzo-glas kanske? Kanske inte.. Mor och far vet nog vilka jag saknar i alla fall, whiskey och selter är heta tips.

Om det är någon som önskar sig något som bara finns i Frankrike kan ni ju höra av er. Även om jag har svårt att komma på vad det skulle vara, sol eller kanske sjukt mycket fransoser?

Hej

Kallt och jävligt

Nu har det varit tyst här ett tag och det finns såklart en anledning till det. Det har helt enkelt inte hänt så mycket, fast det beror förstås på hur man ser det. Jag fick tillbaka tre stycken tentor efter lovet, två stycken gick helt åt skogen och en va strax över den gyllene gränsen.. vilket jag blev överlycklig för, den där över gränsen då. Det enda jag gör nu för tiden är att plugga och att gå omkring och fråga random folk, alternativt ringa random folk och fråga saker för att försöka förstå vad vi gör. Min binome har inte varit allför pigg på att hjälpa mig tråkigt nog, fick reda på en liten anledning häromdagen.. han gick om första året på den här skolan på grund av för låga betyg! Nu är det inget revolutionerande i sig, de flesta fransoser verkar ha gått om något år någonstans, det här är tunga studier.. men det hjälper ju inte mig att han är tvungen att kämpa för sina egna betyg. Jag vill i alla fall inte gå om ett år! Gjorde ett Gantt-schema för att få lite överblick i förrgår, det blev mastigt! Vi läser för tillfället 10 kurser samtidigt, borträknat badminton och ett projekt som inte riktigt dragit igång. Det är en usel bild men man ser utsträckningen i alla fall, det där är bara höstterminen (förutom franskan längst ner).



För övrigt har kylan kommit nu, det är tre minusgrader för tillfället och kylan biter sig till och med in i rummet, drog just upp elementet. Vi tröstar oss med att det ska bli 18 grader igen till veckan :) Nu ska jag till skolan och ha statistique i turbofart!

Synd att man inte är rik

Det är inte utan att man börjar drömma litegrann när man har en bil.. var tvungen att titta lite på fälgar eftersom det är en av de utseendemässigt viktigaste uppgraderingarna man kan göra på sin bil :) Men jag insåg snabbt att jag troligen får nöja mig med tråkiga Svensson-15-tummare till att börja med. De här är nog bland de snyggare man kan hänga på, 19" och kostar strax över bilens kostnad, fast det är ju inkl. däck förstås!



Barcelona & Andorra

Jag har funderat en tid på hur det kommer sig att fransoserna alltid kör helt lagligt på motorvägarna här omkring, jag kom på det självklara svaret idag! Det tråkiga var att jag kom på det samtidigt som jag blev fotad av en fartradar :( Jag får se om det väntar några represalier.. Det är ganska hårt, körde 99 på en sexfilig motorväg, lagen säger 90.

Nicole var på besök i veckan, från onsdag kväll till söndag lunch och hon fyllde dessutom år under vistelsen här. Eftersom Toulouse är ganska tråkigt så hade jag planerat en "utflykt" till Barcelona i två dagar. På onsdagkvällen åt vi på mitt favoritställe Libaneserna men det var inte lika trevligt som vanligt för den vanliga killen var inte där och de andra hade ingen koll. På torsdagsmorgonen tog vi motorvägen till Perpignan och siktade därifrån mot havet och körde slingriga bergsvägar längs Medelhavet ett tiotal mil innan vi kom in i Spanien och anslöt till motorvägen igen. Jag är ibland lite väl naiv när jag planerar så allt vi hade att gå på när vi kom till Barcelonas myller till vägnät var namnet på två motorvägsavfarter vi skulle ta, ingen karta.. vi fann oss självklart ganska snabbt mitt i stan på enkelriktade gator hit och dit. Efter en stund uppenbarade sig Norra station, en bussterminal och jag kände genast igen mig, hehe.. det är det enda stället förutom Barcelonas flygplats jag varit på, tog nämligen en buss dit för några år sedan och åkte därifrån till flygplatsen (har glömt hur). Hur som helst köpte vi en dyr karta där och konstaterade direkt att den var värdelös för den täckte bara innerstan och hotellet låg strax utanför. Jag förlitade mig återigen på känsla och en kartbild i huvudet och hittade såsmåningom fram till hotellet, något sent..

Kvällen spenderades med sightseeing och mysig restaurang. Dagen därpå tog vi bilen till stan igen och blev upprörda över usla parkeringsmöjligheter, alla parkeringar längs gatorna kostade 2.5 euro timmen och det var dessutom max två timmar! Inget att göra, vi stod två timmar och återvände sen till bilen för att åka till en park. När jag precis startat motorn gick lapplisorna förbi, smidigt! Det funkar dock fint att parkera kvällstid, då är det gratis och dessutom väldigt liberalt, man kan stå på parkeringsförbud utan problem (vilket alla, inklusive vi, gjorde)..  Kvällen spenderades återigen på en skön restaurang med efterföljande pub-besök, vi firade ju Nicoles födelsedag!

På lördagsmorgonen åkte vi från Barcelona, köpte en karta och siktade mot Andorra.. När vi kommit till gränsen mellan Spanien, Frankrike och Andorra, till ett ställe som hette Puigcerdá, så började vi fundera på om det var värt att åka omvägen via Andorra. Ett samtal till pappa avgjorde saken, det är klart att man måste passa på om man nästan är där! Andorra är ett skatteparadis till folk vallfärdar för att köpa bensin, mat men framförallt sprit och cigaretter. Vi tankade fullt med bensin för knappa 10 kr litern och besökte sedan ett stort shoppingcenter, fantastiskt låga priser på alkohol, resten var bara något billigare än vanligt. Den vråltrista bilen jag hyrde drog för övrigt 0.53 liter/mil trots ganska hård körning på slingriga vägar längs kusten och i bergen, det är godkänt :) Från Andorra satte vi fart mot Toulouse, genom en betaltunnel och stötte genast på patrull. Alla bilar som åker ut ur Andorra måste passera en tull-station med en fil, en lördagkväll under alla helgona-helgen är det milt uttryckt ganska många som åker ut ur Andorra.. Vi som åkte tunneln hamnade någonstans mitt i kön och satt trots det 30-40 minuter i kryptakt nedför berget, jag hade motorn avstängd hela vägen, för miljöns skull, hehe :) Väl genom tullstationen, där ett gäng poliser lojt tittade in i bilarna, satte vi fart mot Toulouse och kom fram i kvällningen. Vid lunch på söndag skjutsade jag Nicole till ett öde Blagnac där hon flög hemåt mot Sverige igen.

Här är en samling bilder från resan:
Bildalbum från resan

Jag har köpt bil! Typ...

I själva verket är det min pappa som har köpt en bil, men det är jag som ska ha den, det är på uppdrag av mig och det är jag som betalar alla kostnader.. Det är en bra lösning tycker jag, det gör att jag fortfarande har chans på att ha en Lamborghini som första bil :) Hur moget det nu låter.. Hur som helst så scannade jag av marknaden för några veckor sedan och kom fram till att Saab 900 verkade vara ett bra alternativ, lagom stor, säker och ganska låga priser. Nu har jag/vi slagit till på en dylik, från -96 med ett trevligt pris och en motor som trots sin storlek verkar dra ganska lite. Det tråkiga är att jag inte får träffa den förrän till jul då jag kommer hem, sen är tanken att jag och svenskarna (eller i alla fall svensken) på skolan kör ner till terminstarten!



RSS 2.0